נייר עמדה חדש המגדיר את הצריכה המומלצת של ויטמין D וסידן

 

 קבוצת עבודה מקצועית המורכבת מרופאים בכירים ומומחים פארא -רפואיים בעמותת עילא גיבשה  נייר עמדה חדש המגדיר את הצריכה המומלצת של ויטמין D וסידן, המקור הטוב ביותר לסידן הינו המזון. תוספי הסידן מהווים השלמה תזונתית לאנשים שאינם מסוגלים לצרוך לפחות 800 מ"ג סידן ליממה.        

 

אלה עיקרי המסרים בנייר העמדה:

 

א.  סידן וויטמין D הינם רכיבים חיוניים לגוף, בעיקר לבריאות העצם.  בעשור האחרון מתרבות העדויות בספרות, שצריכת הסידן באוכלוסייה המבוגרת בגילאי 50 ומעלה נמוכה מהצריכה המומלצת על ידי גופי תזונה בינלאומיים, שהינה בין 800 ל- 1200 מ"ג סידן ליממה.

 

ב. הוגדרה רמה הכרחית של ויטמין D שחיונית לבריאות העצם, לפי המלצות, INSTITUTE OF MEDICINE, (המכון האמריקאי לרפואה), שהתקבלו על ידי כל הגופים המקצועיים בעולם,  רמה זו נמוכה מהגבול התחתון  כפי שמופיע בבדיקות מעבדה של קופות החולים. הערך הנדרש הנו  רמת25OHD  (בדיקת מעבדה להערכת מצב ויטמין D בדם) של 20  ננוגרם /מיליליטר או 50 ננומול/ ליטר

 

ג. המקור הטוב ביותר לסידן הינו המזון. תוספי הסידן מהווים השלמה תזונתית לאנשים שאינם מסוגלים לצרוך לפחות 800 מ"ג סידן ליממה ממזון.  מינון התוסף נקבע לפי מידת החסר בתזונה.

 

ד. תוספי סידן אינם מהווים טיפול למחלת האוסטיאופורוזיס, אלא השלמה תזונתית בלבד, ואינם מהווים תחליף לטיפולים תרופתיים בעלי יעילות מוכחת במניעת שברים.

 

ה. אין לתת טיפולים תרופתיים נוגדי פירוק עצם לחולי אוסטיאופורוזיס לפני תיקון מלא של חסר ויטמין D.

 

 לקריאת נייר העמדה לחצו כאן