האיגודים הבינ"ל ממליצים על צריכת סידן

פרופ' צופיה איש שלום בהרצאתה בכנס אנדוקרינולוגיה וסוכרת של ההיריון שנערך ב- 1.6.2016 בכפר המכבייה "מתן תוספי סידן במהלך ההיריון לנשים הצורכות תזונה דלת סידן, מפחית סיכון יתר לחץ דם ורעלת היריון"

בהרצאה בכנס סקרה פרופ' צופיה איש שלום את התנהלות משק הסידן בגוף האישה בהיריון ובהנקה.

שלד האישה ההרה מוגן בהיריון, על ידי שינויים שחלים בהורמונים מווסתי סידן, אך צריכת סידן נמוכה בתזונה קשורה בסיכון מוגבר לרעלת היריון.  פרופ' איש שלום מדגישה כי בשורה של מחקרים קליניים שרוכזו במטאנליזה של קוקריין נצפה, שמתן תוספי סידן  מפחית משמעותית סיכון לרעלת היריון, במיוחד בנשים שצורכות תזונה דלת סידן ובנשים עם גורמי סיכון לרעלת היריון.

על רקע מחקרים אלה, מסבירה פרופ' איש שלום, האיגודים הבינ"ל ממליצים על צריכת סידן של  1.5 עד 2 גר' ביממה במהלך ההיריון. כאשר נדרש מתן תוסף סידן כדי להגיע ליעד זה, מומלץ לצרוך אותו במנות מחולקות של עד 500 מ"ג למנה לאורך היממה.
פרופ' איש שלום מציינת בהרצאתה שקיים סיכון לאיבוד מסת עצם  במהלך ההנקה, אך לא הוכחה יעילות של מתן תוספי סידן במצב זה.