עילא העמותה הישראלית לאוסטיאופורוזיס קיימה ב- 10.3.21 כנס ראשון מסוגו בישראל בפלטפורמה וירטואלית על:
מניעה שניונית של שברים אוסטאופורוטים בישראל – כאן ועכשיו
יו"ר הכנס – ד"ר רקפת בכרך וד"ר מרב פרנקל
כנס מולטי דיציפלינארי לרופאים מתחומי רפואה שונים המטפלים בחולי האוסטיאופורוזיס – רופאי משפחה, אנדוקרינולוגים, אורתופדים, שיקום, כאב, גניקולוגים – גיל מעבר.
במושב הראשון של הכנס ד"ר רועי ברנע, חוקר ראשי, ממכון אסותא לחקר שירותי בריאות. חשף נתון דרמטי: שברי צוואר ירך עולים למשק הישראלי כ–2 מיליארד ש"ח בשנה.
בהיערכות נכונה ניתן לחסוך מאות מיליוני שקלים.
את הרצאתו ניתן לראות במושב הפותח
במהלך הכנס הוצגו מודלים שונים לבניית FLS – Fracture Liaison Service שירות תיאום לטיפול בשברים, עם דוגמאות מהשטח לשירותי שברים שכבר קיימים בבתי החולים, בשיקום ובקהילה.
ציבור הרופאים היה מעורב במהלך הכנס ושלח שאלות בעזרת ה- CHAT באתר הכנס.
במושב הרביעי השתתפו נציגים בכירים מארגון ה- IOF – International Osteoporosis Foundation, הם הציגו את פרויקט ה- FLS – Fracture Liaison Service פרויקט בינלאומי המתקיים בעשרות מדינות בעולם כולל ישראל. ה- FLS מבוסס על שירות מתאמ/ת שמטרתו – איתור, אבחון, טיפול ומעקב כדי למנוע את השבר השני.
שיאו של הכנס היה בפאנל של מובילים ממערכת הבריאות בישראל שהתקיים בסופו של האירוע. פרופ' רונית קלדרון, ראש התכנית הלאומית למדדי איכות לרפואת הקהילה, מהאוניברסיטה העברית בירושלים דיווחה על שיעור עמידה במדד הבודק טיפול לאוסטיאופורוזיס לאחר שבר צוואר ירך בבני 65 עד 84. "…נתוני אמת מצביעים שבשנת 2015 רק 25% משוברי צוואר ירך בישראל קיבלו טיפול הולם למחלתם היסודית לאחר השבר ובשנת 2019 עלה המספר ל 32.7%…" נתונים שמחזקים ומדגישים את הצורך בתכנית ה- FLS בישראל.
בכנס לקחו חלק מומחים בכירים, מובילים ממשרד הבריאות וקופות החולים. השתתפותם הרחיבה את מעגל הידע והייתה חשובה במיוחד.
כולנו תקווה שביחד נצליח להוביל שינוי במניעת השבר השני בישראל.
לצפייה בהקלטות של הרצאות הכנס לחצו כאן
לצפייה בהרצאות מטעם נותני החסות לכנס (ההרצאות מיועדות לצפייה רק לצוות רפואי ומוגנות על ידי סיסמא) לחצו כאן