פרס מצויינות שנתי ע"ש פרופ' אורי ליברמן ז"ל מייסד עילא העמותה הישראלית לאוסטיאופרוזיס
פרופ' אורי אהרון ליברמן ז"ל, היה פורץ דרך בשדה האוסטיאופורוזיס בישראל ובעולם. רופא, חוקר ומורה דגול.
קצרה היריעה מלהציג את הישגיו ורשימת תפקידיו, שכללו, בין השאר, וועדות מדעיות בארץ ובעולם, פרסום אין ספור מאמרים בעיתונים מדעיים מובילים וכתיבת פרקים בספרי לימוד שזיכו אותו בפרסים ומענקי מחקר.
במרוצת השנים הכשיר במעבדתו עשרות רופאים וסטודנטים לדוקטורט ולתואר שני, הממשיכים את דרכו ותורמים לקידום המחקר והטיפול הרפואי.
פרופסור ליברמן הוביל מחקרים פורצי דרך, בין היתר מחקרי יעילות קלינית של alendronate.
ב- 1998 יזם והקים את עילא העמותה הישראלית לאוסטיאופורוזיס ומחלות עצם וכיהן כיו"ר פעיל עד יום מותו.
בנותיו, עו"ד מיכל ליברמן ופרופ' תמר ליברמן גולט, בחרו להנציח את שמו בהענקת פרס שנתי – ציון לשבח לרופא ו/או לחוקר בתחום האוסטיאופורוזיס, מטבוליזם ומינרלים של העצם בישראל, אשר הגיעו להישגים בתחומם בעת האחרונה.
או
פרס "מפעל חיים" לרופא / חוקר בעל או בעלת ותק של 25 שנה לפחות בתחום האוסטיאופורוזיס מטבוליזם ומינרלים של העצם בישראל.
הפרס ניתן כהוקרה והערכה על תרומה משמעותית ורבת הישגים בתחום הרפואה בישראל.
כלת הפרס בשנת 2024 היא פרופ' רבקה פולק דרזנר .
פרופ' רבקה פולק דרזנר היא אחת המובילות בתחום אוסטאופורוזיס, ומחלות העצם והמינרלים בישראל. לזכותה עבודה קלינית ומחקרית ארוכת שנים ורבת הישגים ותארים.
אפשר לתאר את פועלה של פרופ' פולק בארבעה מישורים שונים: הובלה קלינית, הובלה מחקרית, הובלה בהוראה וקביעת מדיניות ציבורית (בישראל ובעולם):
כרופאה מובילה בתחום הקליני, פרופ' פולק מטפלת מזה שנים רבות בחולות וחולים עם אוסטאופורוזיס וחולים עם הפרעות במשק הסידן, במגוון רחב מאוד של הסתמנויות קליניות. והיא גם בעלת ניסיון עשיר, יחיד בסוגו בעולם, בטיפול באוסטאופורוזיס מורכב בחולי תלסמיה, הניכר גם בפרסומים אודות בריאות העצם בחולים אלו.
מהפן המחקרי פרופ' פולק עסקה בתחומים רבים הנוגעים למשק הסידן, הזדקנות וגיל המעבר. פרופ' פולק חוקרת את ההשפעות הייחודיות של סוכרת על בריאות העצם ואף זכתה למענק יוקרתי מטעם קרן BIRAX בשיתוף פעולה עם חוקרת מובילה באוניברסיטת אוקספורד.
פרופ' פולק עסקה ועוסקת בהוראה בכל שלבי ההכשרה הרפואית: החל מהוראת סטודנטים לרפואה בשנים הפרה-קליניות, בשנים הקליניות, במהלך התמחות פנימית ובמהלך ההתמחות באנדוקרינולוגיה. היא מהווה כתובת ידועה וזמינה לכל פונה המעוניין בסיוע, הכוונה, עצה או דעה נוספת בתחומי האנדוקרינולוגיה בכלל, ובתחומים העוסקים בבריאות העצם ומשק הסידן בפרט. בד בבד היא גם מדריכה ומלמדת באופן שוטף חוקרים צעירים במסגרת מעבדתית, ומנחה באופן מעורר השראה חוקרים ורופאים בתחילת דרכם המחקרית, בבית החולים הדסה עין כרם ומחוצה לו.
במסגרת הובלה ציבורית , בישראל ובעולם: פרופ' פולק פעילה במסגרת האיגוד האנדוקריני הישראלי. היא משמשת כיושבת ראש "ועדת העצם", ועוסקת בהובלת התחום בארץ, מול ספקי שירותי בריאות, ועדת סל התרופות, וקופות החולים, לטובת החולים ושיפור הטיפול הרפואי במחלות עצם ומשק הסידן. לאחרונה הייתה שותפה פרופ' פולק בבחינתם לפני פרסום של הקווים המנחים העולמיים לטיפול במחלות של הפאראתירואיד (היפר-פאראתירואידזם והיפו-פאראתירואדיזם), אותם גם הציגה במסגרת הכנס של האיגוד האנדוקריני.
פרופ' פולק ממשיכה גם היום בפעילות קלינית ומחקרית נרחבת, בהוראה של סטודנטים ומתמחים ובקידום ללא לאות של תחום מחלות העצם והמינרלים בישראל.
כלת הפרס הראשונה בשנת 2023 היא ד"ר איריס ורד, היא נחשבת לאחת מ"האימהות המייסדות" של תחום חקר אוסטיאופורוזיס ומטבוליזם עצם ומינרלים בישראל. קידמה את תחום מחלות העצם כמרצה מחוננת ומבוקשת, כשותפה לניירות עמדה בנושאים מגוונים ולעשרות מאמרים מדעיים.
במשך שנים רבות, ניהלה את השירות למחלות עצם ומינרלים במכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת במרכז הרפואי ע"ש שיבא תל השומר, בו זכו אלפי מטופלים ומטופלות להיות תחת מעקב קפדני ומסור וטיפול בידיה המקצועיות. מי שמכיר את גיליונות מעקב המטופלים שלה, אותם ייצרה יש מאין בעידן התיעוד הידני, יודע מהי מלאכת מחשבת של פירוט קליני רלוונטי מחד ויעילות יצירתית בתיעוד מאידך. אין כל ספק שמטופלים המצוידים במכתביה קיבלו רפואה טובה יותר גם מרופאיהם האחרים.
ד"ר איריס ורד ממשיכה גם היום בפעילות קלינית ומחקרית נרחבת, בהוראה של סטודנטים ומתמחים, ובקידום ללא לאות של תחום מחלות העצם והמינרלים בישראל.
תודה מקרב לב לוועדת השיפוט על עבודתה המעמיקה בבחירה בין מועמדים שכל אחד מהם ראוי לפרס.
תודה לעו"ד מיכל ליברמן נציגת המשפחה, לד"ר יואל טולדנו נציג האיגוד האנדוקריני, לד"ר רקפת בכרך יו"ר עילא, ד"ר ונסה רואש חברת ועד מנהל בעילא, ולמירה ורדי מנכ"לית עילא